Jaundice

thanks god. yesterday 5.0 reading. today 4.8 but still under monitoring. 4 days old ?

7 Balas

Masa anak sy baru 4 hari lahir kena jaundice, sy bg minum air buah anggur hitam 2 kali sehari (pg/mlm). perah air nya dan suap ke dlm mulut anak.. alhamdulillah cpt jer turun bacaan nya.. pg2 jemur sblm matahari naik dlm 10-15mnt.. doktor pn terkejut setiap hari dtg check bacaan makin turun

my baby reading is more higher, bagi dua titik je susu kambing pada hari kedua...hari ketiga terus turun. dah tak yah nak check. bagi susu ibu kerap is the best medicine actually.

My baby discharge time is 6.2. 5th day is 7.7. 7th day is 7.2. Doctor said start to reducing and TCA when vaccination.

Setiap kali mandi, mandikan dengan air rebusan daun belimbing buluh.,, in shaa Allah cpt turun.

alhamdulillah.. my baby got higher reading but getting slow down.. from 13.5 to 9.8.. 8 days old..

5y ago

harini masuk hari ke 9

Try bg mndi air lidah buaya... ank sye mndi air tu, drpd 12.2 turun ke 10

alhamdulilah my bby no jaundice