Perut buncit selepas bersalin

Baby dah 5bulan.. perut masih buncit mcm mengandung lg. Ada tips tak nk kempiskan perut? Akan kempis balik tak perut ni sbb dh 5bulan still x kempis 🥹 helpp

12 Balas

sya pakai bengkung , perut x buncit . walaupun minum berais sbb mmg suka minum/makan sejuk2 . skg dh balik saiz asal, saiz S , bmi pun normal . masa berpantang je nmpk buncit lps tue dh flat balik . sya x jaga diet sgt . sbb cpt lapar / haus , full bf kan dan sya bkn jenis org yg kurus dr sblm bersalin mmg jenis badan curvy cuma tang perut dia flat. btw , nii ank ke-3. dr ank 1st mmg sya sllu guna bengkung. sya ada nmpk org post, mostly try berkesan kurgkan berat dan lemak hya dlm sebulan . simple je caranya , reduce sugar intake . cut off trus minuman manis dr diet seharian . kalau nak minuman berperisa, minum jus homemade.

2y ago

sya guna yg xda brand pun . sya beli dr shopee je , yg jenis 3in1 tue .

Kena jaga pemakanan..pantang betul2 bab makanan InsyaAllah boleh kurus…saya baru dua bulan beranak caesar Alhamdulillah perut pun dh kempis balik..elakkan makan makanan berminyak..makan yg bakar/rebus/grill/sup mcm tu je..bykkan sayur dan protein..nasi segenggam je lebihkan sayur dan lauk..no air sejuk minum air suam…buat kalori deficit..

- Amalkan diet pemakanan yang sihat dan seimbang. - No fast food/junk food. - Cut sugar intake. - Jangan skip jadual makan, means makan ikut waktu (breakfast, snacking, lunch, snacking, dinner, snacking). - Exercise Ini yang saya buat. Alhamdulillah berat saya kembali normal dan perut pun tak buncit.

lain org lain badan kan sis , sbb sya lepas beranak makin kempis perut , jadi body yg paling kurus,😂 tapi mase lepas beranak je lah 😆 dh sebukan cmtu maintain berat badan dlu.. mgkin blh je kempis tu tp ken elakkan minum minuman berais , buat senaman. amalkan pemakanan gaya hidup sihat

bengkung & letak mnyak panas utk burn lemak degil.. klu xde gastrik boleh try mnum air limau nipis & letak madu sikit tym mkn tghari @ dinner & takpun exercise kardio bkn je perut flat siap ada six pack lg .. byk mnum air kosong at least 3L sehari & elak mnum sejuk2 @ air manis

sye lepas setahun lebih bru kempis skit...xleh nk kempis bnyk...sebb czer.. sye amalkn senaman perut.. lepastu pkai korset.. sapu pati halia.. amalkn minum detokx buatan sendiri.. bru nk cpai berat ideal dn slim...dh mngndung semula.. alhmdulillh.. tp ttap maintain berat

Cuba buat seat up dan berjoging. Nak kempiskan makan masa. Lagi kalau tak jaga makan hehe (saya cakap diri sendiri juga). Memang kena elak banyak makan makanan fast food lagi makan berat waktu tengah malam. Kalau tak memang berat naik mendadak.

Bersenam sis. Pakai bengkung pun xjamin perut tu kempis. Kempis masa pakai je la lps buka perut jadi lembik. Sis buat sit up & bole google flat belly workout.

buat senaman utk kecikkan perut+peha+punggung .. cari dekat Tiktok, buat santai2 je.. nak share video sini tak boleh pulak..😂😂😂

healthy food. exercise. saya skipping & planking. 😍