Lepas bersalin perut kempis

Hi normal ke kalau perut kempis sangat lepas bersalin? Saya makan banyak pun still kempis. Jadi pelik sbb sebelum pregnant mmg ada buncit sikit lagi2 bila dah lepas makan. Ni lepas bersalin n lepas makan pun still kempis jugak. Bengkung lagi lah pakai 3 hari je. Pakej berat makin turun padahal fully bf. Ada tak yg macam ni?

18 Balas

untung la perut kempis, kena syukur banyak2 tu yang saya ni, asal perut buncit, hamil anak pertama, kedua, dengan harapan berat badan dan perut boleh kempis, tapi hampa... berat mencanak naik, perut pun semakin ke depan dengan jayanya...haha

normal , lebih2 lg kalo 1st time beranak. sya sblm bersalin 70.3kg . lps hbs pantang, xda bengkung & skg mkn perancang , berat drop trus ke 55kg . mcm berat sblm ber anak . fully bf jg . ni ank ke-3 . full bf berat mmg akn cpt drop.

1y ago

sya masa 1st time beranak pun mcm tue. keluar hosp pakai seluar jeans skinny berzip lg 😂 smpi ramai tegur dh mcm bkn lps bersalin dh.

untungnyaa kurus, bersyukurlahh..saya fully bf gemuk, stress pulak orang duk tegur hmmm😪😭 anak 1 dah besar macam ni huhu..berat before pregnant 50 time pregnant 73..sekarang 65...happynyaa life sayaa😆

kalau fully bf mmg berat akan turun pun. saya makin kurus dari before pregnant lepas bersalin ni. bila fully bf mmg kalori byk akan terbakar sbb penghasilan susu ni memerlukan byk tenaga

1y ago

Ohh macam tu faham faham

normal kot kalau breastfeeding.. sya msa mgdung 92kg ..lpas bsalin 86kg .. 2mnggu bsalin tup tup 82kg kmbali ke asal msa awal mngdung tm1 dlu ..perut cepat je kempis 🤣

1y ago

Takdelah sbb saya banyak baca even fully bf pun badan cam naik sikit tapi saya makin kurus pula 😂

normal sis. saya lain, sblm pregnant mmg dah buncit, so lepas bersalin kembali seperti biasa buncitnya🤣 tapi berat turun & maintain je, fully bf juga.

1y ago

Risau ek badan ni. Takleh jangka berat tu kadang naik kadang turun

Mcm sy jgk laa..ank first & second lps bersalin fully bf jgk..mmg terasa makin kurus.. bila dh start mkn pil perancang baru mencanak naik berat🥲

jaga2... jgn syok sgt.. takut nnti dah start ambik perancang/ x jaga mkn, berat naik mendadak.. 😂😂 klau boleh maintain, teruskan.

1y ago

Betul sis jgn syok sangat. Saya belum amik perancang lagi ni. Risau naik tiba2 haha

Terbalik pulak kita sis, kita makin naik berat bdn.. Xpela berkorban utk ank.. Ank dah 2 tahun nanti baru pk nk kurus..

samalah dgn sy..lgi Kempis dri sblum pregnant pulak😂 saiz seluar yg pakai sblum pregnant pun,bole jadi longgar...