Milk booster

Hi mommies, Nak tanya ada siapa2 pernah beli milk booster brand Momma Nutrition tu tak? Saya nak tau keberkesanan lepas minum milk booster tu. Kalau dapat review yg positif, saya nak try beli. Sebab sekarang ni rasa susu badan macam kurang supply kat baby je… bila rasa susu badan macam kurang, tu support dengan susu formula… #ingintahu

2 Balas

Tiada pengalaman dgn milk booster. Saya pun dulu usha2 jugak milk booster. Tapi banyak lg keperluan nak beli kan, sedangkan tahu nak menghasilkan susu ibu yg mencukupi buat ibu milk dan anak dgn cara ; Kerapkan penyusuan / pam susu/ marmet. Be a happy mom, elakkan stress, Bersenam. Minum air secukupnya. Jaga pemakanan lengkap nutrisi dan kalori sbg ibu menyusu. Ibu menyusu kena lebih 500 kalori drpd keperluan kalori wanita biasa.

3mo ago

Sama

macam mana awak tahu susu xcukup? bila awak campur formula kita panggil TOPUP TRAP. sbb mindset awak yg set susu bdn awak xcukup utk baby minum

3mo ago

awak kerap ubah posisi penyusuan ka? baby merengek tak semestinya baby nak susu dear. selepas baby minum susu ada sendawakan baby tak?