Bby kurang susu

Salam nk Tanya ad x bby2 Ibu yg Bru msuk 2 bln kurang menyusu nk tido je 😩bby sy Bru msuk 2 bln sblm ni elok mnm susu bnyk 4 ke 5 oz tiap 3 jam or 2 jam stgh lps msuk 2 bln ni x tau knp kurang sgt menyusu kdg mnm 1,2 oz je 3 jam itupun kne paksa or dy lapar sgt..klau x dy tido jela😭 risau berat dy drop pdhl skrg berat dy 6kg dh😩x nkla turun sbb kurang susu risau sy

2 Balas

memg mcm tu sis.. anak sye pn sme.. tbe2 kurg mnyusu.. rmi yg dlm grup nie pn ble anak nk msuk 3 bln ade masalah nie.. bnde nie x lme sis.. dlm smggu 2 je.. kne start blek susun jdual susu bby.. mula2 memg byk susu yg mbazir.. tp lme2 da ok.. da bley detect bpe oz bby mnum n selang bpe jam..

1y ago

sye tukar puting.. sblum nie gne yg slow flow.. skg ble da 3 bln, sye gne yg medium flow..

Ajak dia main, bawa jln2 outdoor

1y ago

Allah permudahkan segala urusan