baby kerap susu dan susah tidur siang

hi .. baby boy saya kerap susu, hampir setiap jam susu dan susu agak lama dlm 30 minit .. baby susah tidur siang .. boleh ckp tido siang paling lama 20 minit je .. selebih tu berjaga sampai lah malam .. bila malam dia tidur lena sampai ke esok pagi nyaa .. normal ke baby kerap susu dan susah tidur siang ?? baby saya baru 1 bulan 20 hari

2 Balas

Ank saya macam sis susah tdo siang. Kesannya berat badan dia tak naik. Sebab baby ni membesar masa tido. Cukup susu cukup tido berat mesti cantik. Tp yg payah tdo tu memang jenuh nk kaji kenapa. Last2 terpaksa gendong..buat kerja pn gendong. Lama tdonya. Alhamdulillah lepas 2x berat kat graf kuning kali ketiga da masuk graf putih. Kalau tak kna jumpa pakar..xpe la gendong pun gendong la da macam bibik2 da gaya. Mungkin dia rasa lebih selamat & tenang dalam gendongan mama.

2y ago

Ye sis. Try la. Tapi kalau anak tdo buai sis kena selalu perhatikan sebab saya baca2 buai pun ada bahayanya. Apa pun kita sebab nk anak dapatkan tdo yg cukup je sy faham tu. Semoga berjaya ye sis. Kalau anak je is nak dibedung senang kan..kita bedungkn aje dia. Ni baru 2 minit bedung da meraung..pening kepala juga dibuatnya..

kerap susu ok sbb demand. kurang tidur ... isu dgn perkembangan tumbesaran dia, sebab dgn tidur banyak lah, tumbesaran dia ok, semuanya dengan izin Allah. Awak dah cuba lepas susu, sendawakan dia, bedung dia, dodoi dia, white noise dsb?

2y ago

🌻