Baby 3 bulan

Hai mommies, saya nak tanya baby 3 umur 3 bulan memang susah nak tidur siang ke, saya dodoikan kemain lama, tapi tidur tak sampai 15 minit. Malam okey je tidur lena 2 jam bangun cuma untuk susu. Ada tips ke nk bagi anak lena lama sikit waktu siang

6 Balas

anak saya pon 3 bulan jadi mcm ni. pengasuh kata dia x nak nap. balik kerja saya amek dia dalam pukul 7pm. lepas susukan, main2 kejap, dalam pukul 8pm mcm tu dia dah tido. dia akan bgn setiap 2-3jam tapi utk minum susu je. tapi saya risau sbb anak saya underweight sebab dia terlampau aktif berjaya dan bermain pada waktu pagi hmm.

Sama je dgn anak sy sis . Siang mmg susah tidoo skrg nie . Tp , sy akn bg dyaa betul2 penat dgn cara main dgn dyaa , buat tummy time dgn dyaa supaya dyaa dpt tidoo siang jugak walaupun kejap . Malam mmg dyaa tidoo lama . Bangun bila nak susu je .

Baby saya 2 bulan 2 minggu pun nampak tidur siang dia pendek2. Hehe tp saya suka sbb malam dia lenaa. Tp kalau sis nak bagi dia nap siang lama sikit, saya suggest utk main dgn dia, tummy time sampai penat. Mandi & urut lepastu confirm lena

memain dgn baby dlu bagi penat..bila dia dh meragam..awk bawa msuk bilik,bgi susu.. InsyaAllah nti dia tidur lena..klau ank sy buat mcm tuu..tak tau kot brkesan utk ank sis 😅

Ye sama bby saya 3bln pn siang tidur kejap je🫠nak main ngn berdukung😪lenguh tangan2 melayan dia tiap hari

Sy guna buai awk, utk kualiti tidur & tumbesaran dia juga