Salam, macam mana nak hilangkan kelemumur lat kepala bayi? Mommies ada petua atau ubat yang selamat untuk digunakan?

Baby baru 2 months old ?

2 Balas

Dulu baby saya ade jugak. Saya ikut tips sebelum mandi sapu minyak (ape2 minyak rambut baby boleh, sy pakai minyak kelapa dara tropika baby) banyak2 lepastu berus/sikat lembut2 bagi keruping tu tanggal. Then mandi syampu macam biasa. Actually normal je baby ada mcm tu. Baby sy 3 bulan lebih dah hilang sepenuhnya😊

Org panggil tu kerak kepala..letak bby oil biarkan sekejap nti dia jadi kembang dan lembut pakaikan sikat nipis buang slow2