Kelemumur bayi

Hai ibu2 semua. Macam mana ya nk hilangkan kelemumur bayi? Bayi sy 6 bulan dan kepala dia kuat berpeluh. Biasanya akan ada kelemumur dekat bahagian belakang kepala tempat dia berpeluh. Kalau sikat je mesti luruh putih2 kelemumur tu. Pakai minyak zaitun dgn kelapa gosok2 syampu lepastu hilang tp 3-4 hari lepastu mesti ada balik. Kesian kt bayi nmpak mcm gatal je 😞#pleasehelp #advicepls

1 Balas

cuba stop dulu guna minyak zaitun cuma puan guna syampu & sikatkan. pastikan baby x berlama2 dkt cuaca hangat & rambut baby sentiasa kering x bpeluh. kelemumur tu sejenis kulat jgk kalau x jaga memang akan sentiasa dtg balik