Kuping kepala bayi

salam , hai macam mana nak rawat kuping kepala bayi , bayi baru umur 2 bulan .risau sebab baru menjadi ibu .. ada ubat dan rawatan yang boleh hilangkan ? please help 😭 ##seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #1stimemom #firstbaby #jangandibully

1 Balas

letak minyak kelapa atau minyak rambut baby lebih kurang 1 jam - 1/2 jam before mandi.. sampai kerak tu lembut.. time mandi gosok2 dengan sikat baby jenis berus lembut, atau guna je sapu tangan yg kesat sikit.. kalau baby xde alahan dgn syampu, guna lah syampu lepas tu.. sbb minyak kan.. buat hari2 sampai hilang.. jgn sental kuat2 ye.. gosok lembut2 je sampai tanggal..

3y ago

bergantung pada keadaan kerak.. mcm anak sy dulu xteruk kerak nye.. dalam 2-3 kali je..