Early pregnancy

Awal kehamilan ni 5weeks memang akn kluar spotting2 light2 pink ke mcmna? Pastu dy mcm sakit senggugut tu mcm nk dtg period. Ni 2nd pregnancy, sblm ni penah gugur at 10week. Tkut bnda sma berulang, sy x g klinik lagi sbb baru 5week.

6 Balas

kalau awak ada sejarah keguguran. please please terus ke klinik atau hospital. once awak dh test upt positif. apa2 discharge yg keluar semasa diawal kehamilan, tengah atau hujung kehamilan adalah tak normal. sebab dah berlaku proses persenyawaan dlm rahim awak. boleh call kk juga. tnya procedure. rasa boleh buka buku pink awal. kena inform kk kata previous ada sejarah keguguran.

sy 1st pregnancy tahun lepas pun gugur masa 13w. Alhamdulillah tahun ni pregnant lg tp masa 8w pun ada bleeding. terus sy ke emergency hospital even sy belum buka buku pink. doc scan Alhamdulillah ada heartbeat baby & bg ubat kuat rahim. now dah 28w. cepat2 ke hospital ya.

kalau ada sejarah keguguran, pls pergi klinik.. sy pn ade sejarah gugur ms 10w . skrg tgh pregnant 14w. ms awal² selalu spotting, pergi klinik swasta doc bg ubat kuat kan rahim. sbb ada sejarah gugur.

Boleh jadi sebab penempelan atau ancaman keguguran. Sila ke klinik utk pengesahan. Dah buka buku pink? Jika belum, boleh buka segera sbb berisiko sbb ada sejarah keguguran. So, boleh pantau awal.

Sepatutnya x la sis.. better p la cek awal.. xtau kandungan luar rahim ke, tanda nak gugur ke apa.. kalau awal pergi, doc blh bg ubat / cara nak selamatkan kandungan. Moga ada rezeki buat sis

Hi, spotting during pregnancy is not normal. Sila pergi ke klinik ya.

1y ago

Sama-sama.