Assalamualaikum.tumpang tanya.anak sy usia 2tahun tapi skrg dia susah nk makan.

Asyik nk susu saja.tolong la share tips.buntu sgt

2 Balas

sama dgn anak sye sis. start masuk 1y6m mcm tu smpai la skang die ssh sgt nk makan. sye bg je apa yg dia suke mcm roti, nugget, cheese. tu je yg dia nk makan, tp kdg2 xnk makan langsung. nk susu je

12mo ago

sye dh try mcm2 sis, mmg die reject. masa baby dia makan je smue, bila dh bsar ni die jd taknak. buah pun xsemua yg dia makan.

Waalaikumsalam. Cuba tanya anak nak makan apa? Boleh juga buat plating colorful dan menarik. Makan sama2 satu family.

12mo ago

Dia taktau nk makan apa.bila try masuk mulut ja dia bagi balik mkanan tu.kadang rasa nk nangis.takut berat drop.anak sy masih follow up gn hosp.😭 stress kdang2