salam nak tanya.anak 1y lebih. bila panggil susah sgt nak respon. adakalanya respon tapi sgt jarang.

bila kita nyanyi buat bunyi dia gelak je tengok. aktif je main2. bila main dia terlalu fokus sampai tak hiraukan sekeliling. risau la mcm ni sbb dia jarang respon. 😭

1 Balas

kalau awak panggil masa dia tengah focus main, saya rasa normal je. memang susah dia nak respon. cuba main sama sama dengan dia. kena banyak involved bila buat activity.

4mo ago

btol.. cuba sis try pggl waktu dia tgh bz main dgn waktu dia tgh x buat ape2.. ade beza x? klu sis pggl smbil cuit2 dia pandang x..