1 bulan 14hari

Kenapa ye baby sy susah nk tidur ? ? dia mengantuk tapi dia taknak tdo? kalau tido pn sejam je then berjaga 2,3jam . Nk ulik tido pn susah . Klau dh tdo xlena sgt. Risau tumbesaran dia la nnti???

2 Balas

Make sure baby kenyang, dah sendawa, tukar diapers & baju tak terlalu panas. Pastu bedung baby kemas2 baru ulit dia. Bilik biar malap time malam. Jgn terang sgt. Jgn ajak baby berbual time nak tido. InshaaAllah tido elok. Kalau nak ilmu lebih sis tgk page Baby Language. InshaaAllah membantu 😉😘

Normal baby susah tidur. Sebab dia nak suasana comfort macam dalam rahim si ibu. Cuba cuba bedung masa baby start terlena. Baby saya mula2 kerap terjaga pastu tak lena. Bila bedung baru boleh lena. Sekarang dah masuk 4 bulan, baby saya dah boleh tidur lena tanpa bedung.