Perut berangin

Mcmna korg hilangkan angin dlm badan? Sy dr awl smpi la dh 11week skrg perut asyik kembung,wlaupun dh sapu mnyk angin dkt blkg dn ssekli dkt perut sy susah sgt nk buang angin,nak sendawa pun susah,perut jadi senak,xslesa nk tdo trutama mlm 😔

4 Balas

Salam sis, boleh juga cuba makan/minum prebiotic macam yakult or vitagen. At the same time boleh buat senaman ringan atau regangan untuk bantu keluarkan angin.

sis kurangkan makan yg bergluten & yg berangin kedua, cuba carik orang yg boleh tarik angin cuma dengan urutan lembut...

sebaiknya jgn sapu minyak dekat perut sis.

Minta ubat buang angin kt klinik

9mo ago

baik sis.. sy cuha ke klinik nt.. skrg xlarat lg nk kemana².. teruk sgt alahan kali ni..