Susu tk keluar

Asslam sy nk tnya mcm mna nk buat nk bagi hilang bengkak susu. Perah dah cuba, pump pon dh tuam dgn tuala suam pon dh tp sSusu kluar ckit 2 3 titik je.

8 Balas

Sy tuam ngn tungku baby yg sy bakar smpai yg keras bengkak tu ilang..sbb nurse kata klu bengkak tu xreda..susu basi dkt.dlm... nti kne buat operation buang susu basi trsebut..tu nurse pesan suh sy tuam smpai xde rs bengkak n pejal dsbbkn bengkak susu...pas dh xbengkak tu..cpt3 pam or bg bby nyusu..di bwh ni sy bg contoh tungku tuam perut tuk ank.sy gune tuk tuam breast..

5y ago

By online Dkt shopee tungku tanah liat

Try letak kubis sejuk sis. Kubis letak dalam peti ais then ambil daun besar tu letak kat dua belah breast. Tuam dgn tuala suam mmg x jalan utk awal penyusuan.

5y ago

Jgn guna kubis. Nnti susu kurg.

Wsalam Tuam dgn ais btu then pam mmg cpt kluar. Jgn guna kubis (kobis kurg susu) , kalau ad msa free sikat tek bagi aliran elok balik.

5y ago

Sikat guna penyikat rambut ke sis?

Urut sis. Guna tapak tgn dgn cara bulatan. Plg pntg dkat tpi breast. Sy slalu kne. Nk urut mmg sakit tp terpaksa klu x lg truk

Saya pn bgtu juga dlu. Smpai nangis2 😂 hsben belikn pam elektrik pnya tu baru air susu kluar smua 😅

5y ago

Huhu dh try pump pon x jln jgak

Urut n tuam dgn tuala yg d rendam air suam.

Sy pun mcm Tu jgak... 😷

F