TOLONG SAYA😭😭

Sy bengkak susu dh 3 hari masuk harini.. Mcm mana nak bagi reda😭 mcm2 dh buat.. Sy dah perah.. Dh tuam.. Baby pon mnum susu badan.. Tpi still bengkak😭 sakittttt.. Makan panadol sekejap je hilang sakit..#firstmom #bantujawab #SeriusTanya

4 Balas

Sy penah clogged duct sampi nangis waktu mlm. Masa tu sy byk pump dr df. Sbb ank reject puting. Sy try mcm2 jgk, mermet, rendam guna epmom salt sambil blaja kat utube. Last2 bg anak feeding baru rase lega. If pump susu akn makin tersumbat. Tapi kes sy lega after offer bg ank mnum. Maybe sis kne kerapkan lg offer bby susu. Kalau xjalan jgk better jmpa lactation kaunselor. Boleh jadi demam kalu bengkak susu

2mo ago

itu la.. sy pump ingatkan lega.. tpi makin sakit pulak🥲 ni pon dh nk demam dh badan.. baby mmg kerap susu badan.. tpi xthu la knp bengkak.. kena stop pump kot😭. sbb baby kkdang reject df hm

Awak cari tukang urut yg boleh urut . Saya bengkak keras plus sakit . Pakai tukang urut dia urut keluarkan susu smpai dh kurang bengkaknya lepastu makan panadol

2mo ago

Yaa dia urut tu mmg sakit sngt tp kena tahan la . Sbb nak kurangkan bengkak tu kena habiskan susu dlm tu .

Tuam sejuk dulu. Tuam panas and urut2. Marmet sis. Kalau tak jadi jugak, pergi jumpa lactation counsellor

pergi klinik. google lactation consultant area rumah.