Nak tahu sebabnya

Assalamualikum ..nk tnye la knpe ye bby sy kurang aktive siang tp mlm mmg aktiv..lpastu dia asyik mngeras je..bahagian tulang pelvik pn sakit bila nk bgun dri tidur,bgun dri dduk,kdang nk tukar posisi tidur pun sakit..time nk jln tu dah mcm org berpantang..sy bru 27+w

5 Balas

Normal sis. Lain kandungan lain ragam baby. Baby sy pula. Aktif waktu lapar. Lps mkn dia akan senyap sejam, mungkin tidur... Lps tu aktif blik. N bab sakit bila nak bangun or tukar posisi tidur tu normal sbab baby dah berat bila bangun baby akan turun kebawah jdi berat. Cth klau kita tidur mengiring ke kanan tiba2 pindah posisi ke kiri n baby pn ikut tukar ke kiri.

normal psal siang mlam tu. sbb die xtau. yg skit kt tulang bwah tu sbb kpale die dh dkat bawah. dh msuk saluran die. mmang akn sakit. smpai brsalin nnti. sye pon mcm tu dri 27week dh 36week. hilang kejap je bile berurut die naikkan. tpi 2 3 hri die trun balik

3y ago

sme lh mcm sye dh mgndung 36mingu 3 hri skit kt bwak nk buat kje pown rse mls

bayi masih belum boleh bezakan malam dan siang , kebanyakkan mmg akan active pada waktu malam siang mereka akan tidur . if dia kerap mengeras cuba ajak dia berbual sambil usap perut secara lembut ☺️

saya pun sama sis,cuma xmngeras je...part yg sakit kt tulang pelvik tu ya allah,xtau nk ckp..saya 26+w,jalan pun senget2 dah..smpaikan ank saya ckp mama jln mcm penguin😉😉

normal tu sis , kadang anak tidur waktu siang . rajin rajin usap perut , buka surah , sembang dengan anak