Kaki lenguh

Assalamualaikum. Nak tanya mommies, normal ke kalau awal trimester kedua ni kaki kita lenguh je? Ada tak cara macam mana nak hilangkan rasa lenguh tu?

9 Balas

Haritu saya ada baca dlm google, penyebab lenguh2 kaki badan ni kadang disebabkan kekurangan kalsium dlm badan. Cuba sis try consume susu atau makanan yg tinggi kalsium and observe perubahan. Saya masa first tri mmg takleh minum susu, sekarang saya consume susu 2x sehari, buat pekat2. Alhamdulillah rasa kurang sikit lenguh2 kaki badan.

5y ago

Saya minum susu kambing je sis. Lazz susu kambing. Kadang wildan.

normal tu..sbb perut kita tgh adjust kn tuk tampung baby..jdi bhgn kaki kita ni kbrtan..sis better letak bntl d hjng kki bila tdr nnt..tngikn paras bntal

tiap kali sblum tidur.. mnta suami urut2 tapak kaki tu.. tk pun kita urut sendiri pun boleh.. letak minyak panas atau tk panas.. mnum susu jgk ye ❤️

Normal sis, trimester ke2 kaki,badan kita mesti akan ada Rasa leguh2 kram lemah2, tapi kuat makan..

Waalaikumussalam, normal. Kena urut2 kaki tu untuk hilangkan lenguh. Sapu minyak panas pun boleh

Kaki lenguh tu normal, byk berjalan pun satu punca. Malam2 urut kaki tu biar lega ☺️

Rendam kaki dlm air suam dr masa kesemasa. Pastu jgn jalan non stop. Rehat bila penat

Get husband to massage! 😂

Kurang calcium mungkin