GOV @ SWASTA?

Assalamualaikum, inshaAllah lg dua bulan saya akan bersalin bg putera sulung kami.. pada mulanya, saya decide utk bersalin di hosp swasta sbb nk pilih doktor prmpn, keselesaan n suami nak ada sama2 spnjg di hosp.. keluarga sy xde masalah..semua mendoakan mana yg tbaik buat kami.. tp keluarga suami minta buat dkt gov je sbb kos murah.. and tetiba skrg suami pn suruh prg gov je.. GL sy dah siappun utk prg swasta.. sy betul2 tertekan skrg.. tlg bg sy semangat dan suggestion..??

2 Balas

Ikut pengalaman saya, bersalin di hospital gov bayaran 2hari 1 malam bersalin normal with epeisotomy rm45 sahaja. Bilik beraircon ada 6org. Saya lebih suka kalau dr lelaki buat VE sebab tak sakit.yang dr perempuan buat tu aduhh kasar and cara dia layan saya pun macam setan..tapi tak apa saya memekak je sebab bukan saya jumpa dia hari2 pun.anyways.. suami boleg ikut dalam labor room semasa awak nak beranak sahaja.kat wad nanti suami dan visitor awak boleh visit awak pada masa tertentu sahaja. Makan hospital sikit saja.. 1/2 mangkuk nasi je..kena bawa extra la dari rumah. Harga bersalin mmg murah di gov kalau banding dengan swasta.swasta rm3k and above. Kalau ada complications dorang swasta akan hantar awak pergi gov pun.. so ni semua terpulang pada awak.. nak selesa awak pergi je dekat swasta. Bukan saya kata gov tak selesa..cuma lebih privasi .

Swasta kot.... Hospital rasif klang ramai dr perempuan beragama islam... Rasa tenang... Cn request... Price reasonable je... Gombak medical centre pun sama dia org dlm labour wad pasangkn radio , dimana org mengaji al- quran rasa memang tenang sangat... Walaupun i bukan org islam... Rasa bersyukur sangat kawan i kak zurai recommend...