Kos bersalin gov hospital

Salam nak tnya, boleh sesiapa share kan berapa total cost utk bersalin normal & czer di hospital kerajaan? Dan kalau saya minta bilik first class berapa dikenakan juga? Sy dan suami bekerja swasta & bkn gov. Terima kasih.

7 Balas

setahu sy skrg gov dah xda wad first class dah rasanya depa hnya sediakan untuk yg berpangkat mcm dato,menteri and kerabat raja² sahaja..yg Ada second class and bwh² nya...sbb abg ipar sy keje gov Kalo ikutkan dia dpt wad first class setiap hospital gov mana² yg Dia pegi..2hari lepas dia masuk wad tapi pihak hospital ckp dah xda wad first class untuk org biasa..jadi dptla wad second class bilik 4org....kakak sy operation Pon xdpt bilik first class depa xbg sbb procedure dah baru skrg xmcm dlu..depa bg kakak sy bilik second class jugak 4org..jenuh mtk first class xdpt....so sis tryla tnya Kalo ada bilik first class lagi mana2 hospital...stakat sy tau Itu jela...

Betul. Nti sis boleh cuba mcm sis Dayang noraqilah bgthu tu. Dah ramai share experience diorg dlm ni. Tp alang2 sy share jela. Sy bersalin czer kat hosp gov. Wad 4hari 3rd class. Bersalin ok xde masalah apa2. Total xsmpai rm200 trmasuk ubat. Rasanya kalau kat ganu free atau byr rm1 je. Sbb di tanggung oleh kerajaan sana kot.

Sy bersalin ceaser hospital serdang ward 2nd class 4 hari 3 malam total dalam 4k lebih. Minta 1st class mereka cakap takde. Simpan untuk kroni kot

1mo ago

Biar betul? Mmg betul sis sy yg tengok bil. Tapi ada gl so 0 ringgit

Boleh tengok kat website hospital yang awak nak tu. Search kat bahagian caj bersalin. Total billing is vary per patient.

1mo ago

first n 2nd class blh request masa nak masuk wad tu tp ikut kekosongan wad semasa. kalau ada rezeki dpt la dduk.

dah ramai yang tanya soalan sama berulang kali. sis boleh taip soalan dekat search bar under post 😅

Walk in je trus hospital yg akak nak bersalin First class tu tentang harga brp .. and available tak biasanya harga dlm 300 lebih

klaw 1st class dlam lebih kurang 2k jgak czer..