Ajar baby susu botol

Assalamualaikum. Sy nak tanya. Baby sy berusia 3bulan, lg 13 hari sy mula masuk kerja. Dah 3hari ajar minum susu botol. Anak masih menolak. Minum sikit², banyaknya tolak pakai lidah. Sy tak tahu lagi macam mana cara ajar baby. Boleh share tips? Buat masa ni pakai botol Nuby. Ke ada botol/puting seakan puting kita? Tq

3 Balas

Anak sy Pn mcm anak sis, botol beriya taknak . Tp kita usaha jugak lah kn . Sy mcm2 botol try, tknk jgk . So sy beli botol piko belo dkt shopee, lembut puting dia . So dia agk terima walaupun tk sepenuhnya . N klaw hntr mengasuh nnti, insyaAllah dia akan terima jgk . Yelah bau mak takde, nk tknk dia kena minum jgk , mcm tu lah anak sy 😁 Tp bila maknya cuti ni, menempel nak kopekkk je selagi boleh

try suruh husband bagi Susu botol. mcm anak saya klu dgn saya mmg dia xnk Susu botol. tapi dgn org lain ok je. huhu

try jenama tommee tippee