Cara ajar anak minum susu pakai botol

Ada tak cara ibu ajar anak menyusu dengan botol? Sy cuba ajar anak sy tapi dia tolak guna lidah. Kkdg dia gigit guna gusi. Paling dahsyat smpai dia termuntah2 sbb terjeluak kna puting botol susu tu. Botol yg sudah sy cuba botol biasa, tommee tippee, avent & pigeon. Sy buntu betul?

3 Balas

biase rmai yg cube puting NUK yg wrne kuning tu sis . tpi xtau la bby sis nk ke x . sbb puting NUK wrne kunig ni lg lembut dri puting susu lain . rmai juga bby yg accept . yg pentg kne pilih yg 0m punye puting tok bby bru blaja btol ni . ank sis skrg umo brape ?

Hi sis. Cuba baca panduan ini. Mana tahu berguna! Semoga bermanfaat :) https://my.theasianparent.com/bayi-enggan-minum-susu-dari-botol-susu/?utm_source=search&utm_medium=app

Umur baby berapa? Cuba try org lain yg ajarkan.. ayah atau neneknya

5y ago

Anak sy 2bln 17hari sis. Mmg btul buntu. Xtau mcmna lg cara spya dia hisap puting botol susu tu. 😩