Botol susu baby

Hai. Anak saya sekarang nak masuk 2bulan. Masa 3rd week,sy mula ajar anak guna botol susu. Alhamdulillah dia minum,tak ada masalah. Tp sejak 5th weeks,dia tolak botol susu..kadang tu dia minum habis.. kadang2 dia minum sikit. Kadang tu dia tolak terus... Any tips? Sy dah nak masuk kerja lagi 2 minggu...

1 Balas

Slow2 bg jgn give up, sis bancuh suam sikit supaya dia selesa utk minum. Kadang2 anak ni tak suka susu yg sedikit sejuk. Dia kalau boleh nak suam sentiasa sama dgn susu badan ibu.

3y ago

Sama macam anak sy.. Masa baru lahir sampai la 4 bulan dia ok minum guna botol.. Tiba² dia tak nak pulak minum guna botol.. Sampai la sekarang dah nak masuk 7 bulan.. Terpaksa la bagi susu guna syringe... Kesian tengok dia.. Kadang minum susu sikit je.. Kadang kumpul kat dalam mulut tak nak telan.. 😣