Cara ajar anak minum susu fm dan botol susu

Assalamualaikum mommies!ade tips tak..nak bagi anak minum susu fm dah macam² susu fm try semua dia tolak ade tips lain tak ibu²?lagisatu anak saya ni susah nak ajar dia minum botol susu macam mana ibu² ajar anak ibu² minum botol susu ye?#firstbaby #firstmom #ingintahu #seriusnanya

4 Balas

Baby tolak susu mungkin sebab puting . Cuba carikan puting yg dia boleh terima . Kemudian baru check susu , serasi atau tak dari segi kencing berak okay tak dalam sehari . Kalau 2 ke 3 hari tak berak baru tukar susu . Muntah susu dalam masa 1 saat baby stop minum pun faktor susu tak serasi .

2y ago

ok baik..terima kasih

mcm bayi sya, sya pilih puting yg lebar... design mcm puting sebenar.. jdi dia tak confuse... sya guna jenama Avent.. Inshaa Allah menjadi..

dah try beli botol yg puting dia lebar? contoh tommee tippee. try bg ebm guba botol dulu pastu tukar fm

2y ago

dah try bagi botol puting lebar tapi jenama lain dia tolak jugak boleh la nak try jenama tomme tippee harap anak suka la..ok baik terima kasih bagi tips

Cari puting yg sesuai,,cntoh mcm wide neck tu