ALAHAN HAMIL

Assalamualaikum. Sy dh 7w4d, muka naik jerawat, mual teruk. Ada tak cara kurangkan mual ni? Mual pastu dah makan, tapi masih gastrik. sentiasa lapar tapi kdg tak boleh telan makanan. 😢

13 Balas

kalau saya spare minyak aromatheraphy yang roll tu. boleh beli dekat watson atau farmasi. rasa mual sapu dekat hujung hidung, tengkuk dan leher. makan dalam kuantiti sedikit tapi kerap. jangan biar perut kosong. kalau kosong makin kuat rasa mual and muntah tu.

2y ago

Samalah sy makan oren kalau gastrik, kdg blh makan nasi kdg tak blh, kalau blh pun satu dua suap je, pastu sejam kemudian lapar lg, gastrik. 😔