Mual muntah

Tlg saya mcm mna nak kurangkan rasa mual dan muntah2. Dh masuk 8w mual dan muntah makin teruk, makan dan minum msti muntah, dah tk tahan sgt2. Ada cara tk utk kurangkan?

2 Balas

Redha. Syukur Sabar. Try & error makanan dan perkara yg boleh elakkan mual dan muntah. Macam air kosong, saya minum suam Perlahan-lahan 3 kali teguk. kerap hingga cukup untuk sehari. Pakai mask utk tak tahan bau. Banyakkan bedrest tengok movie yg kita suka. Haha

Beli ubat tahan muntah veloxin nama dia. Sy ambil setiap 12jam sekali. 2hari sekali je muntah... Loya2 pun dh kurang