Contraction..? 1st Baby ??

Assalamualaikum, sy contraction sejak semalam then mlm td start kuat since 12.30am 15min sekali.. Pkul 1am kuar tanda coklat n makin byk siap kena pkai pad lg. Then pergi hospital pkul 4am check blom ada bukaan. N doktor sruh balik... Skrg dh 11.20am n sakit makin kerap 10min. Doktor kte tunggu kuar darah bru dtg balik hospital..tp still x kuar darah lg.. For those yg ada experience Agk2 lme x ye nk tunggu bukaan tu..? Huhu..risau? mohon doa kalian ye moga dipermudahkan bersalin aamiin ?

2 Balas

Kalau dh ada contraction, lps keluar darah sy bersalin 4jam kemudian. Kalau belum ada, lambat lagi sy siap jalan2 ikea. Sy bersalin dua kali, dua2 lain2 cra. Satu darah dulu, satu lg contraction dulu.

5y ago

Alhamdulillah tahniah!!!

sy pm sma tp kna than wad wlpon xde bkk lg.