38weeks 1day

Sorry gmbr kotor.. nk tanye kalau kua cmni kne g hospital x.. last week khamis sy dh pergi kua mucus plug.. then dr ckp balik dlu sb bukaan dlm 1cm /kurg cmtu.. die ckp kalau ase sakit contraction/ turun air/ turun darah baru dtg hospital semula.. skrg sy dh konfius nk pegi ke x Updated: sy g hospital bukaan 1cm stgh.. dr suruh balik dlu. Katenye normal akan kua lendir darah sb khamis hrtu die check bukaan n hrni pn check bukaan.. so dr ckp xyah isau.. dr mntk monitor pergerakan baby mcm biase.. n kalau ade ase sakit contraction yg kuat tu / pecah ketumban baru dtg semula.. katenye dr 1cm nk ke 4cm mgkin amik mase seminggu jgk sb 1st baby..

38weeks 1day
6 Balas

Sama lah kita....sama sgt sgt cerita awak ni dgn cerita sy 🥲tak sangka ada org yg mcm sy jugak tp bezanya kita, sy dh 40 minggu ,ank number 3......dr suruh blik walaupon darah meleleh dah keluar.selagi tak 4 cm , xde nya kot diaorg nk masuk kan ke wad..balik lh jawabnya, naik malu nk ulang alik pi bilik saringan.ada masa kena marah dgn nurse, tp buat bodoh je lah...malas layan

9mo ago

doktor ok..nurse yg nnt x ok klau kerap pegi bilik saringan

masa sy anak 1st 4am spotting mcm ni jugak la. tp lg sikit.then 8am ada. sy pergi hospital smpai sana 12pm. then doc cek ctg 1pm 1cm baru. 2pm 2cm baru. then doc ckp nk balik boleh je lmbt lg. sakit kerap baru dtg. tp doc sy xsuggest sy balik suruh stay je hospital. luckly xbalik. 3lbh dah start rs sakit setiap 10minit smpai menagis tak tahan skit tu. 738pn beranak.

9mo ago

Thank u sis for sharing.. lepas kua spotting cmni skrg sy ade ase mild senggugut..

ye je dr tu 😅 saya anak sulung bloodshow 1cm ptg tu admit, esok pagi bersalin

9mo ago

Mase tu sis brape weeks?

bloodshow dah. boleh dah pergi hospital.

Pergi je… tgok pun mcm blood

Yup kena pergi. Ni bloodshow