Contraction pain

Hi mommies.. sy dh start rasa contraction pain plus keluar tanda lendir dan darah sikit.. tp still rasa boleh handle lg sakitnya..selalu brapa lama perlu tunggu sebelum ke hospital?.. takut pergi check bukaan baru 1cm kena suruh balik pulak.

2 Balas

mmg tu tnda nk bsalin dh tu..mcm sy lendir keluar dlm jam 7 pm,dn xlma lendir dn drh dlm jam 10 pm..pstu ketuban pecah 2.15 pagi,pegi hospital ...dn 2.30 pagi contraction dh start dtg kerap tme tu bru 2 cm,doc sruh tggu bukaan dn...jam 6.30 am dh msk labour room bukaan msk 8 cm..7.44 am dh bsalin,btw sy ank first,

Klu ade tnda sllunya doc akan suh than dlu...Klu bukaan sma bru blik..Sye kuar drh n lndir bru 1cm pon kne than dlu..Esokkan dh bersalin