baby

Assalamualaikum.. Sy baru hamil 12 minggu. Last week doktor scan perut sy dan mesin scan tu tunjuk sy hamil da 13minggu. Saiz bby besar, kira normal ke mcm kehamilan mcm tu? Ada mommies dekat sini tak yg ada pengalaman bby besar sebelum trimester kedua?

6 Balas

Wa'alaikum salam... Akk lagilah... Masa scan anak ke4,kene jumpa Pakar 2x timbang tak naik2..Doc scan katanya 3.05kg.. Dalam hati ni berkata Alhamdulillah.. Sbb anak yg ke 3 baby boy beratnya 3.6kg... Sekali bersalin keluarlah baby girl 4.27 kg... 😒😒ape pun Alhamdulillah.. Selamat melahirkan.. Sekarang ni akk pregnant anak ke5..33week.. Semoga Allah permudahkan segalanya untuk kita semua... Aamiin..

5y ago

Yg keluar 4.27kg normal ke kak ? Wahh semangatnya 😍

Normal sis. Saya pun baby besar jugak. Tapi saya tak besar besar. Haha. Kalau setiap kali scan mesti akan awal 1-2hari dari due date. Alhamdulillah sekarang dah 23w, makin active 🤣

sy pulak baru check tadi . usia baby 36mggu tp bila scan berat bby mcm usia 37mggu . doc kate xpe sbb xbyk naik 😅 . rsau jugak

Normal sis, saya tiap kali scan besar seminggu. Masuk 22 week baru sama scan dengan tarikh sepatutnya.

Normal. Nti dah masuk 2 & 3rd trimester baby akan sama size dgn umur @ kecik sikit dlm 1 week camtu.

Normal. Sy Pernah. Nti da masuk trimester 2..ok lah