Perut baby kecil tidak sama saiz dgn kepala dan kaki

Hi mommy sy nak tnyaa smlm scan di kk doc ckp perut bby sy kecil tksama dgn saiz kaki dan kepala diaa. Ada tak yg pengalaman mcm ni? Bkn perut sy yg kecil tapi perut bby pembesaran dia tak seiring dgn kepala dan kaki dia

1 Balas

doc ade ckp normal ke bahaya? sy scan kt kk rabu aritu semua okay kecuali kaki kecik sikit. tp dia ckp normal je. doc awak x ckp pape ke?

1y ago

nnt sehari or 2 hari sebelum check kt kk, pergi buat 2d growth scan lg skli kt swasta klau awak mampu. at least ade 2nd opinion n boleh compare dgn scan kk. sbb kita sendiri boleh bezakan alat kt swasta lg canggih dr kk. at least tenang sikit hati. insyaAllah okay nnt tu. moga Allah mudahkan ye 💕😊