Scan bby beza dgn last periord

Hai nak tanya la,,,ada tk yg pgalaman mcm sy,,,harini patutnye sy 13w 3d,,tapi td doktor kk scan cakap bby dalam perut jauh 12 hari,,,2 minggu kne scan balik...Utk cmformkn,,,ada kah ni normal???

10 Balas

saya hari tuh pun sama , scan pertama doc cakap nampak kantung saja , kedua scan baby ada cuma dalam 7-8week macam tu usia baby tak sama dengan tarikh period .. pastu kali ketiga jumpa doc pakar dah ada da bentuk baby kuat betul dia bergerak tapi doc susah nak confirmkan sebab perut saya jenis tebal haha , 20hb ni lagi doc pakar repeat scan harap2 baby bagi kerjasama 😌

sy doc scan kejap week tu kjap week ni...hahaha...kat swasta lain kat klinik kk lain🤣🤣klinik kk 20hb 12 tarikh brnak...swasta 18hb 12 ..brnak 16hb🤣

2y ago

Tarikh sama la kalau kk 20/12 jangka beranak 😂

Normal. Masa i first scan, beza dua minggu. Tapi skrg dah 21 weeks beza few days je dengan edd last period.

2y ago

period normal tak? klau period normal, ikut edd yg last period, kdg scan tak betul sgt, klau lari jauh sgt ii bru ikut edd scan, biasa klau lari 1w lebih je dia ikut edd last period, klau lari bnyk week, dia akan repeat and monitor baby dlm kndungan tu

macam saya lain pulak baby besar dari weeks patut semalam 13 weeks 4 days tapi scan 14weeks 3 days

2y ago

klau beza 1w je itu normal, tak lari jauh dri tarikh lastperiod, klau beza bnyk week tu bru tak normall

saya haritu beza 4w..ikutkan masa tu dah 9w tapi bila scan baru 5w..ovulation lambat,

normal sis. sya pun sama jugak. beza 8 hr dr last period..

normal. tarikh persenyawaan mungkin lambat.

normal sis mcm sy jugak gitu

saya beza 17hari😅

normal