Saiz Janin...

Salam mummy smua.. Saya nk tnya Ibu2 ad x pgalaman mcm sye.. Susah hati sye dibuatnya.. 31 week dlu sye ad scan dekat swasta untuk details scan.. Doktor tu kata bby elok je ckup sifat.. Berat stabil.. Saiz bby ikut minggu.. Now, bila tiba hari 34 week sye scan dekat doktor kerajaan depa kata saiz bby kecik.. Berat bby xsama ikut mnggu.. Then depa nk bt induce bila 37 week nnty.. Jdi sye rase kemusykilan kat sni sbb perut sya mmg besar ikut mggu pregnant skrg.. Sapa yg betul..? Kerajaan scan atau swasta..? Ad x Ibu2 pernah jadi mcm sye?

1 Balas

Yg trbaru ni sis ada cek swasta? Brp gap berat yg di scan kk dn swasta? Lgpun sis masih ada masa tambah berat baby... Org ckp mkn bnda yg manis2 utk bt baby bsr.. Tp jgn byk2 takut bsr sgt pum xbole. .

4y ago

Ok sis cuba consult dgn doc dulu.. alternatif apa yg ada if xnk induce.. Sb doc xkan suggest saja2..takut sis ada risk apa2 ke tu yg doc suggest induce...