Kerak kepala/ taik sawan

Assalamualaikum sume . Mcm mne nk hilangkn kerak keple / taik sawan kt kple bby ye . Nk kopek tkot sakit lak nk2 yg tebal . Yg mcm kelimumur tuu okeyy lgi. Boleh bgi tips takk ?

9 Balas

salam sis . masa mandikan baby, try gosok kepala baby plahan2 . kulitnya tengah lembut masa tu.. lepas tu, sapu minyak baby tu . kalau baby saya, saya guna minyak johnson's . pun usap pelahan2 kat kepala dia . insyaallah, kerak tu akan menggelupas sndiri . kerapkan buat macam tu selepas mandi ya.. ni pun mak mertua yang ajar . saya pon takde pengalaman dulu, anak first kan🥰