Kepala bayi

Salam nk tanya ada tips tak mcm mana nk hilangkn kerak kt kepala bayi ni? Nk tolong kutilkan takut baby sakit pula #firstbaby #seriusnanya

Kepala bayi
15 Balas

Dulu baby Jannah pun ade mcm ni tapi skit je.. saya buat mcm ni... 1. masa mandi sabunkan kepala jannah dengan sabun sebamed (jannah pakai ni) and massage kepala dia dengan baby hair brush.. 2. Kemudian lepas mandi pe semua..saya taruk baby oil dekat kepala baby and biar kejap and then brush guna baby hair brush. Saya tak berani guna tarik² ni . pakai baby hair brush lembut.. alhamdullilah dalam 2-3 hari hilang 😃

saya dapat tips Dari misi... sebelum Mandi sapukan olive oil dkt kerak Tue...gosok² sikit lembut je tapi jangan dikopek. bile Mandi kerak akan Turun dengan air Tu... kene rajin buat lama² hilang. selmat mencuba...saya Cuba dkt baby ...menjadi

pakai baby oil sis. jenama apa² pun boleh janji untuk baby. sapu dekat kepala biar kan dia kmbang pastu sis guna cotton bud atau cottom pad ke. pelan² bagi lari pastu guna sisir baby..sisir pelan² ja. nnti lari lah kerak tu.

masa mandi kan baby awak. awak shampoo rambut baby. smbil shampoo sambil awak massage kepala dia. baby sy pon haritu mcm ni juga. sy buat cara tu lama2 hilang. kalau letak myk xjadi dkt baby sy.

saya haritu coba tips yg mommy2 dalam ni bagi kat sya ... letak banyak2 baby oil lpas tu biarkan skjap... dh kembang2 guna sikat kutu tarik guna tu ... bby oil msti letak banyak2 ..menjadi sis..cuba la

1y ago

Guna baby oil apa siss

Pakai je minyak olive oil ke, baby oil apa2 pun brand, lumur sebelum mandi, setiap hari. Biar kembang kuping tu. Then sikat Baru mandi. Lepas mandi pun apply lagi. Insyaallah seminggu hilang

macam baby sy la kerak rambut tebal smpai kdg putus asa..tp sy cuba buang jgk kdg2 buang kerak dekat kulit kepala smpai nk dh 6bulan baru bersih..sy guna minyak rambut smbil kopek pelan2..

saya pakai baby oil. saya sapu kat tempat kerak tu, biarkan kejap pastu sental sikit dengan cotton bud. alhamdulillah hilang. masa baby saya kene kat kening.

Kalau saya lepas mandi sikatkan dengan baby oil yang jenama johnsons tu atau dengan minyak kelapa. Alhamdulillah elok.

pakai baby oil, letak banyak, biarkan kejap, lepastu sikat dgn sikat kutu tarik pelan2, jenama ok je mna2jenama.