spotting.. 2 kemungkinan keguguran atau implantation bleeding

Assalamualaikum semua..saya bru blik dr hspital kerana spotting atau pendarahan sudah hari ke5 hari ini..ada 2 kemungkinan doc ckp sama ada keguguran atau implantation bleeding..kandugan yg ke3 kndungan sblm ni x pernh jadi mcm ni..dh 10week+ doc ckp bby kecil lg x npk heartbeat bby repeat scan lg 2 mggu..sape tau apa tu implantion bleeding atau ada pernh alami mcm sya x ibu??mcm mna bby ok x n bpe lama darah ni akan stop biase bpe week blh npk jantung bby??sya agak sedih skrg nie sya x da pengalaman keguguran x tau sgt..skrg skit mcm sengugut tp x kuat dua kemungkinan doc ckp..😭😭tlg doakn sya ibu2..sya sgt risau skrg ni bila doc ckp mcm tu..hari selasa bru ni p hspital lg sbb spotting coklat2 hari ni p lagi sbb fresh blood tp x byk smpai stu pad sikit2..tp sya ada rsa skit perut mcm sengugut..😢😢

2 Balas

Mcm kes sy.. Preggy no 3 ritu, kantung bby xmbsar, jantung xnmpk.. Bleeding sikit2 stiap hari.. Rupanya nk gugur.. Mmg complete misscariage, sbb patutnya dh 8week+ tp kantung xbsar dlm 5week+ je.. Alhamdulillah xlama lpas tu preggy yg baru.. Skrg dh 9week dh nmpk jantung bby.. Jangan takut.. Kena redha.. Bnykkan sabar..