puasa

Assalamualaikum semua. Sy nak tanya. Skrg ni sy pregnant 17w. Tak lama lg kan kita nk puasa. Sy ada gastrik. Skrg pun dh boleh kata hari2 sakit. Lambat makan dah sakit. Kerap sgt rasa lapar ni. Sy terfikir mcm mana nk puasa mcm ni. Soalan sy. Sy ni boleh puasa ke x? Hmm mak mertua sy suruh puasa je mcm biasa. Sy risauu baby. Tq semua.

11 Balas

Bkn gastrik je, ibu yg ada gdm pn xdigalakkan puasa. Mcm sy gdm doc dh pesan awal2 kalo nk puasa blh, tpi kalo rasa nak pitam, badan bpeluh2 mcm xtntu arah, terus buka. Doc tkut hypo. Sy skrg pregnant 6bulan.