uri low lying

Assalamualaikum semua, saya nak tnya sya baru 18weeks 2 days ,scan uri mcm ke bawah sikit, tapi Dr kata in shaa Allah uri akan naik sebb kndugan awal lagi, tapi saya saja nk tnya any tips atau sapa pengalaman mcm saya yg boleh buat uri naik balik ye, tq harap2 kawan2 dalam ni dapat membantu

4 Balas

Klu dari pengalaman saya, bleeding dari awal n uri pun dari awal kat bawah... So doktor x kan declare sbb terlalu awal... So cuma boleh bagi tips sementara waktu ni... 1) byk kan berehat 2) jgn buat aktiviti yg berat n lasak 3) jgn mencangkung 4) jgn memanjat Semua kat atas ni aktiviti menggunakan daya perut... Dulu saya anak first mcm2 dgr org bg tips tapi utk rajin buat jalan tu x boleh dipraktikkan... Sbb akan menyebabkan uri lgsg ke bawah dan menutup jalan lagi bahaya nak jaga.. Bila 35 weeks betul2 doktor declare plancenta previa... Awal kandungan kdg2 mmg normal uri akan kebawah Just think positif😉 n petua bersujud pun saya dgr dah lepas bersalin x sempat nak try...

4y ago

Tq share awak

Banyakkan sujud,usap2 perut pujuk baby naik,banyakkan berdoa. In Shaa Allah akan naik. Sy 28 minggu uri dekat bawah. Sy amalkan tu,cek semula 30 minggu alhamdulillah naik.

4y ago

Ok2 tq tips awak

Biasanya buat sujud lama2 atau position menonggeng. Tapi jangan paksa sangat. Takut bleeding ke kan.

4y ago

🤗🤗

Sya pn mcm tu sis...tpi ada yg kta awl2 memng mcm tu...

4y ago

Sma la... Sya pn first baby...tpi kna kerap tnya n kongsi crita ngan mak n mak mertua...bru tau...n rsa tenang sikit ..