uri

Nak tnye baru ni scan 25week uri masih dibawah..stiap hari sy brckp dgn baby sruh tolok uri naik ats..soklan sy mcm mna ye nk tahu yg uri masih dibawah atau dah naik.. Tq ?

5 Balas

Saya pon haritu uri kat bwh masa 25week. Then DR akan bgtau utk next scan. Mse tu sy tnye jek dh ok ke position so Alhamdulillah ok. Dy akan keatas sendiri bila dh nak ckup bln..... ada jugak la cakap2 gn baby suruh bwk naik (petua) org ajar ckp jek gn baby hehe

Nak tahu uri naik ats ke tidak perlu scan. Seelok2nya scan time msuk 32 minggu. Sbb time tu, kalo uri masih dbwah, doktor blh ikhtiar lg utk urut perut tu utk naikkn uri tu ke ats. Kalo lewat sgt scannye tkut susah plak doktor nk pusingkn uri tu since saiz baby smakin besar.

4y ago

setahu sy 28w sbab doc yg scan pn bgtau 27 or 28w cmtu if 32w baby dah besar..n xleh urut bahaya..kene uat petua..ada petua2 yg untuk uri dibawah 😊🙂 sbab sy mmg doc pesan jgn urut bahaya..doc dah bg next scan insya Allah suma baik2 🙂

sy pn kat bawah awak..tp time scan 22w rasanye doc ckap tgu 27w or 28w follow up lg harapla dy naik mmg stiap kli solat msti doa n pujuk2 baby insya Allah smoga sumanya baik2 utk kt...😘

Saya pon masa scan 15 minggu uri kat bawah....scan 24 minggu alhamdulilah uri dah naik atas....

1y ago

Ada naik flighy x mse uri bawah

Kena scan utk tahu, moga uri naik atas insyaallah.