Nak tahu berapa usia kandungan

Assalamualaikum semua.. Saya nak tanya.. 9hb 3 saya keguguran lepas tu sampai skrg belum datang period.. Tadi saya cek upt naik double line.. Mcm mana saya nak kira usia kandungan saya..

Nak tahu berapa usia kandungan
14 Balas

kes sis same ngan sy.. 5sept 2019 sy gugur.. pastu xdtg2 period..7oct chk upt double line.. ape sy bt, sy g bt beta hcg kt swasta, dpt result doc kate 3-4mgg..mase dlm 5wk++ tu scan amik ukuran, dpt tau edd 19jun..ade gak scan len kali tu dpt edd 21jun..jdnye stby jelah dlm mase yg dkt2 tu..

waalaikumsalammm, saya pun kes mcm sis. bulan 10 gugur bulan 11 da pregnancy semula tu pun saya xtau saya pregnant. so xdapat EDD.. tp ikut scan 3 kali scan.. EDD 1. 18 aug 2020 2. 14 aug 2020 3. 09 aug 2020 kes mcm kta ni kena prepare awal je sis. 😁

4y ago

ye sis.. btl tu.. same ngan kes sy.. xperiod lps gugur.. tau2 pregnant semula..

ALHAMDULILLAH... terima kasih semua.. Baru balik dari jumpa doc buat tvs.. baby baru lagi 5week 1day.. Moga baby membesar dgn sihat dan sempurna sehingga bersalin.. Terima kasih semua.. 😘

4y ago

NANATUMIJAN_ haah saya berpantang

Kalau mcm sy, scan kt swasta lopastu minta doc tolong ukur untuk kire brp weeks ikot besaq baby yg di scan. Sbb last period x tau. Sbb baru tu keguguran.. blm period lg pastu dh lekat .

4y ago

Ok sis terima kasih😊

Alhamdulillah, tahniah sis. Better pergi scan sis. Sebab kalau nak kira dari 1st day of last period, mmg sis tak period kan lepas keguguran. So, susah sikit nak kira ikut tarikh period

4y ago

Alhamdulillah..tq sis😊

Wahh alhamdulillah tahniah sis prgnnt.. bgi sy tu mcm miracle bila baru skjp tu kguguran tapi sah hamil sekali lagi. 🤗

Kalau sy sis.. mmg kne pi klinik, 1st place dlam otak.. doc lebih arif. So far tak penah la mcam ni...

waalaikumsalam , better sis terus pergi comfirm dngn klinik swasta , doktor akan kira , lagi puas hati

4y ago

Ok sis.. Terima kasih.. Arini klinik pakar wanita ttp.. Tu saja tya klu ada yg ada pengalaman..InshAllah ari isnin ni akan ke klinik😊

Sis kira dari tarikh last period tu. Utk confirm lg boleh g scan nnt. Tahniah ya

4y ago

Wc

Wah Alhamdulillah tahniah sis

4y ago

Alhamdulillah..tq sis😊*