Keguguran??

Assalamualaikum semua, saya disahkan keguguran anak pertama saya yang saya menanti selama dua tahun. makin lama hati ni rasa tak kuat. saya tak sangka saya berpantang sebelum ni tengok kakak berpantang bersalin je. tak apa lah kalau Allah dah tertulis ini jalan yang Allah bagi, kena terima dengan hati yang terbuka. terima kasih mommy2 semua selalu bagi tips & membantu saya bila saya tak tahu apa pantang larang ketika mengandung. semoga kandungan ibu2 semua sihat ye❤️ semoga hari akan datang bertemu lagi?? terima kasih❤️

Keguguran??
57 Balas

Walaikumsalam . Kuatkn hati ya . Pasti ada hikmah disebalik ujian ni . Sya pun pernah gugur , anak p'tama. Sepanjang sya berpantang , rasa stress dan sedih sgt . Asyik menangis . Sbb x sangka bertahan smpai 8 minggu saja . Kadang sya salahkan dri saya .. tp x sangka , 8 bulan selepas keguguran . Sya diberikan kesempatan utk hamil kali kedua. Dan syukur sgt , kandungan sya skrg suda 25minggu . Saya harap sis kuat ya . Sya doakan sis diberi kesempatan sekali lagi utk hamil . Aamiin .. bnyk2kan berdoa ya ☺️

4y ago

Walaikumsalam. Msih darah lagi . Myb janin x m'jd . Sbb kantung kosong .

Waalaikumsalam sis. Allahu..saya faham perasaan sis bila berpantang tanpa baby ni 😢 Sangat berat untuk diterima tapi kita kena redha dengan perjalanan yang Allah dah tentukan untuk kita. Anak saya meninggal 45 minit lepas lahir, cukup sifat cuma organ malfunction. Jika sis sudi boleh baca blog saya, moga sis kuat dan akan diberi rezeki yang lebih baik..saya doakan yang terbaik buat sis *hugs* 💕 https://simplynoorul.com/mudahnya-melahirkan-alhamdulillah-pengalaman-melahirkan-anak-first-anak-syurga/

4y ago

ya allah sedihnya bc . sy pun dlm.pantang tanpa anak . heartbeat anak stop btul2 dpn blk OT . sedih sgt . tp dpt jugak tngk anak walaupu besalin tanpa dgr tangisan anak mcm org lain .

Salam takziah dan harap bersabar ye sis. Semua yg berlaku ade hikmah yg kita tak nampak. Bole jadi kandungan tu tak sihat, dan Tuhan selamatkan kita dari lahirkan anak yg mungkin nnt kita tak bole nak terima keadaannya. Pikir positif ye sis. Sekadar perkongsian, sye juga pernah gugur sbelum ni. Alhamdulillah, lepas 3 bulan sye pregnant smula. Mmg sye jarakkan 3x suci haid tuk bagi rahim betul2 kuat. In shaa allah, ade rezeki yg lebih baik lagi utk sis dan husb lepas ni ♥️ amin..

Salam takziah sis.. Semoga sis sabar, tabah dan redha dgn ujian ini.. Sis juga patut bersyukur kerana sikecil sis sedang menunggu sis dipintu syurga. Alhamdulillah sis.. Saya pun pernah rasa apa yg sis rasa.. Dan menunggu selama 10 tahun utk kandungan yg ke2 ni.. Dgn doa smoga kandungan ini sihat dan selamat dilahirkan.. Sis bersabar ye.. Allah akan bagi pada masa yg tepat.. InsyaAllah.. Berdoa dan berusaha ye sis.. Jgn putus asa berharap..

Wsalam.. Takziah ye puan.. Syer pnh lalui bulan puasa baru ni, syer gugur.. Alhamdulillah xsangka, allah bgi rezeki dlm tahun ni jugak.. Alhamdulillah kandungan dh msok 7 weeks.. Jgn strss2 ye.. Nnt lagi awok ssh hati.. Spnjng lps kami kehilangan anak.,syer dan suami mmg xmiss solt jemaah sma2, mengaji sama2, ad mse solt hajat sma2.. Insyaallah byk2 berdoa, ad rezeki tu nnt 🥰

Allahu.. Takziah ya awk. Semoga awk kuat sentiasa hadapi ujian Allah ni. Jgn give up ya. Kuat kan semangat. Semoga ada rezeki awk lagi lepas ni. Minta pada Allah. Dia sebaik2 pendengar 😊 sy pun pernah gugur at week 9 beberapa bln lepas. Mmg perasaan sedih tu hanya Allah yg tau. Tp kena redha. Ada yg lbh baik menanti. Teruskan berusaha dan doa 💪

Wsalam....insya Allah, jangan putus berdoa untuk dapatkan zuriat, Allah makbulkan. Saya pun lepas 6 bulan nikah keguguran, menantu dengan sabar sehingga Allah beri ketika usia perkahwinan kami 2 tahun..Alhamdulillah..Kesedihan memang lumrah bagi kita sebab teruja menjadi ibu.Percayalah, janji Allah itu pasti..

Wsalam..sabar sis..Allah akan berikan rezeki baby inshallah..sy pun pernah keguguran .3 Kali keguguran..sy doakn sis kuat..Dan sy doakan semua yg belum dikurniakan cahaya Mata termasuk sy semoga Kita semua dpt merasa Ada cahaya Mata sendiri..aminn

Semoga sis tabah ok.... Don't worry.... Allah adalah Sebaik2 perancang... Ada hikmah disebaliknya.... Mungkin allah nak bagi yang lebih baik ok.... Selamat berpantang tau... Banyakkan bersabar ok... Kami disini sentiasa support sis....

sy pun pernah ggur thn lps..tp perancangan Allah terbaik..Dia gantikan semula selepas setahun sy ggur..bln yg sama sy ggur thn lpas sy hamil semula thn ni..rezki yg sy x sangka..Alhamdulillah..Insya Allah due pd 24/06/2020