Baby 1st time makan hari ni

Assalamualaikum semua nak tanya pendapat , saya first mom , saya bagi bubur lembik mcm biasa la yg org2 cadangkan dkt media tu, lepas tu bial saya dah bagi habis makan dia nangis and marah . Ade sesapa pernah alami x mcm ni ? Saya confuse dia nak lagi ke or dia xsuke ke , sebab bila saya cuba bagi lagi sambil dia nangis dia mcm tersedak sikit lagi dia nangis .. saya serius lack of knowledge 🥺. Ada sesiapa boleh bantu

3 Balas

ada FB tak? it okay kalau kita kurang knowledge. knowledge ni kita kena cari☺️. follow fb happy baby food malaysia. dekat sana admin rajin share maklumat tentang pemakanan baby. dn admin rajin layan pertanyaan kita. dn byk juga resepi yg kongsikan oleh mommy2 lain.

11mo ago

saya pun follow sini mula2 tekial2 nak bagi baby makan apa ..now ada keyakinan sudah 🫶

Berapa suap baby makan? Boleh cuba lebihkan portion lepas ni untuk tengok banyak mana baby nak makan. Mungkin ya baby nak lagi. Jangan suap anak waktu menangis sebab tu anak awak tersedak takut choking nanti.

Awk bg lg masa nangis tu tersedak, cuba tenangkn baby dlu dukung2 dia dan ofer air. Next boleh try bg lebih skit