Anak taknak pun nyusu breast kanan

Nak tanya ade tak sama. Anak dh 4 bulan.. slalu sngat meragam/ nangis melalak bila sua breast kanan. Nak juga kiri. Sbab kanan ni flow dia deras and slalu tembak muka dia susu tu, sbab tu dia marah sngat. Smpai dia mcm trauma bila saya sua je kanan ni dia tau dah so dia start la nangis melalak. Ni asyik penuh je kanan ni terpaksa la pam . Cemana nak buat je buat baby mknum lagi?

2 Balas

sebelum minum marmet dulu kejap. pastu nak sua breast kanan tu kan biasa bontot anak kat belah tgn kiri kita kan, tukar bontot anak kat belah kanan jgk

Ms dia mamai tu bg yg kanan tp slowkan susu (kepit breast dgn jari mcm gunting)