36w berdarah selepas check bukaan

Assalamualaikum. Saya sedang mengandung 36w. Saya ada ke hospital sebab check kandungan dan rasa baby mengeras tp tak kerap. Doctor check jika ada bukaan atau tidak. Doctor bgtau bukaan tiada dan boleh balik. Bila balik baru perasan panties ada keluar lendir putih banyak selepas itu tak lama lendir warna mcm coklat mcm darah. Adakah itu effect sebab check bukaan? Maaf ye saya tanya dulu dalam ni sesiapa yang ada pengalaman. Sebab kalau ke hospital risau mereka check dan tiada bukaan dan kena balik juga. Terima kasih semua.

2 Balas

lendir dengan darah sikit tu bermaksud dah ada bukaan .. biar pun baru lepas check jalan .. pastikan berapa berapa lama baby mengeras contoh 10minit kebawah dan tanda seterusnya 5minit kebawah ... kerap kira pergerakan baby .. kalau ada tanda ni cepat ke hospital jangan nak tunggu lama2

3y ago

Terima kasih banyak ye sis. 🙏

biase klau ve mmg ade sikit pndarahan tp x teruk..kdg tu lps ve blh jd bukaan 1cm.klau sis xde sakit xpe.sy dlu camtu jgk tande besalin sy cume perut mngeras tnde lain xde..bile chek ve mmg dh tebuke..ank y baru ni 4cm buke tnp sedar.. 3 org bersalin 36 week

3y ago

Yg amal duduk satukan tapak kaki tu untuk mudah bersalin ke sis? Itulah saya risau jgk. Ni bukaan takde lagi masa doc check tu. Mgkin lmbt lg agaknya beranak. Teringin nak beranak awal. 🥲🥲🥲