Lepas seluk keluar darah

Assalamualaikum,19/12/23 Saya ada pi hospital sebab perut kerab mengeras,bila check bukaan baru satu 1cm Doc suruh balik dulu, Lepas diseluk tu ada keluar darah sikit² dlm 2 hari mcm tu la,tapi hari ni tiba² pula keluar lendir warna coklat byk....normal ke? #firstmom #bantusharing #ingintahu

5 Balas

Waalaikumusalam, ye selepas seluk tu mmg normal akan keluar byk darah, lendir dan rasa baby mengeras. Awk kena pantau setiap rasa sakit mengeras tu. Kalau makin kerap rasa sakit cuba awk tgk jarak rasa sakit mengeras tu tiap berapa minit. Kalau dlm tiap 30minit masih okay lagi, tp kalau dah makin kerap tiap 20minit ke 15 minit, 10minit sila la cepat cepat ke pac ye sebab tu tanda nk bersalin. Buat masa ni awk tenangkan diri, mandi solat mkn dulu rileks rileks, jln jln dlm rumah, if penat rehat. Nk bg bukaan cepat kena berjalan jgn baring lama sgt ye. Goodluck sis! Semoga Allah mudahkan urusan awk nk bersalin. Aamin!

Nak beranak dah tu kot. Sebab sye pun macam tu hm. Takde tanda tapi klinik suh pi hosp sebab bby sye besar dah tepat 40w. Klinik scan 3,6kg, hosp scan 3,1kg. Dia selup je terus keluar darah banyak. Esok tu lahir la bby 2,9kg je pun

Saya keluar lendir chocolate2 sikit dekat spender trus pergi Hospital Doc check Baby dh berak And trus kena Emergency czer …Awak peegi hospital trus ada apa2 lendir ke darah ke trus je pergi biar dorg check

sy time keluar darah, sy hari ketiga baru sy pergi hospital.. bukaan dh 3cm jd kena tahan due date 2 mnggu lg, takde rasa sakit tp sbb bleeding jadi risau rupanya jalan dah terbukak

assalamu'alaikum semua siapa pernah jadi pada 6w4d ada calitan darah. darah apa ya. terasa risau plak.. dah pikir yg bukan2 dah dr td. cek upt line masih terang.

4mo ago

esok saya ke klinik utk scan buat masa skrg dktr suruh makan duphaston. lepas makan tu darah dh semakin krg.