bukaan sama

Selasa 4am, pegi spital sebb baby mengeras lain mcm (ngam2 40w). Bukaan 2cm, warded. 4pm discharge sebab xde progress 5min sampai rumah, keluar darah byk. Rabu pkol 12tghri, g spital. Check bukaan masih sama. Total kena seluk: 7x? Doctor advised suruh balik sebab bukaan sama + xde katil. Sedih weyyyy. Beriya doc Tanya, awak nak risau pasal apa, bhgian Mana (sebab Saya risau jadi Pape kalau balik sebab dh 40w1d. Skrg dudukk je Kat spital Tampa katil, check every 4 hours Kalau Saya balik, ok Tak Scan baby ok, jantung ok, ctg ok, contraction under control. Darah nonstop keluar (doc ckp xde masalah)

11 Balas

Update: dah keluar hospital pkol 11am tadi. So far, keadaan under control. Satu satu Cara nak monitor keadaan baby: Kira tendangan (doctor advise). Pastu sakit lebih kerap, baru dtg spital semula. Terima kasih semua atas doa, nasihat, Dan idea❤️❤️❤️. Moga Allah permudahkan urusan Kita semuaaa🤗

Ikut gerakhati sis,,klu rasa ringan hati nak blk,blk sajalah..yg pting pergerakan bb tu tetap kena kira..bykkn bjln spya cepat bukaan..sy thn lalu masuk br 1cm dah 24jam blalu cuma bukaan 2cm,last2 doktor pchkn air ketuban bila bukaan nak msuk 4cm sbb nak cptkn bukaan rahim..tp mmg sengsara

Cuba sis duduk dalam bilik ayaq , temukan tapak kaki dua ii belah lpastu tarek badan sis ke depan , insyaAllah ad lah tu bukaan , saya dr bukaan 1cm lepas buat trus jd 4 nk ke 5cm dah 😬

Robbi Yassir wala tu'assir robbi tammim bi Khair.. Ya Allah permudahkanlah jangan dipersulit Al Allah sempurnakan dengan kebaikan... Aamiin...

Klau air ketuban pecah awak pergi lgi hospital..sya dulu sya sendiri minta nurse seluk..sebab nak tahu bukaan..

Insyaallah tkde Pape, semoga urusan sis dipermudahkan

Semoga dipermudahkan segala urusan. Aamiin

Semoga d permudahkan urusan bersalin..

Semoga dipermudahkan bersalin 🤗

Semoga d permudahkan urusan ye sis