Bukaan 1 cm

Hai.. pagi tdi keluar darah+lendir, cepat2 pergi hospital sbb ingat tu tanda bersalin dah. sampai hospital doc check bukaan baru 1cm, then dorang suruh balik dulu. Tapi baby dh mengeras setiap 5min. Rasa2 nya nk smpai ke bukaan 10cm tu ambil masa lama tak ye ? This is my first experience. Terima kasih kalau ada yang sudi share pengalaman ☺️ #37w4d

2 Balas

Klu sy just sakit perut.. x de kuar darah/air ketuban.sakit perut kol 3 pg.. ingt sakit perut biasa.tahan smp kol 7 pg.. kol 8 pg pi hosp doc check belum ada bukaan.seharian sakit kontraksi dlm wad.. kol 8.30 mlm bukaan 3cm.dlm kol 11 mlm bukaan da 5cm + kuar drh ketul2 trus msuk LR.. alhamdulillah 12.31 pg selamat bersalin.time tu 37w3d..

pglmn sya kuar darah kna suru balik jga bukaan 1cm,esoknya pecah air bukaan sma 1cm kna tahan wad trus,