Bunting Pelamin

Assalamualaikum. Saya nak tanya pendapat mommies. Saya baru je nikah 3/8/2019. Selepas 2 minggu pernikahan saya, saya tiba-tiba mual, pening kepala dan sakit belakang. Saya beranikan diri buat uji dan sekarang saya tengah mengandung dan belum buat pemeriksaan di klinik. Saya tak nak nanti org fikir saya mengandungkan anak luar nikah sebab terlalu cepat Allah beri rezeki yang tak di sangka. Ada sesetengah orang beranggapan nie "bunting pelamin". Ada jugak artikel yang saya baca orang boleh salah anggap yang kita nie mengandung dulu baru nikah. Saya pun berfikir nak buat pemeriksaan awal ke tak? Sekarang nie kandungan saya dah 5 minggu. Wajar tak saya buat pemeriksaan bila usia kandungan 2 bulan?

Bunting Pelamin
194 Balas

biasa nya sebelom kita period tu kita dh kira subur klo ikut kan org yg period dya teratur setiap bulan... sebb sy pernah dengar walpon kita lpas period baru barsama dn lpas tu pregg xmustahil sebelom kita bersama tu dh ada.. sbb pregg ni dya xkira bl kita bersama, tp bl kita last period yg pertama bukan last day period ye... ada org bunting pelamin.. baru kawin sebulan tp dlm perut dh ada 6-7 minggu sbb dya dh subur... doktor pon ada ckp.. cuba tengok dn dengar apa kata doktor pakar kat youtube semua ada.. dari minggu pertama sampai minggu kelahiran dn hal kesuburan dn bunting awal mcm ni..