Kencing manis 😭

Assalamualaikum . Saya nak tanya, kalau 5.1 dah lekat kencing manis ka ? Sebab tadi nurse baru call yang saya lekat kencing manis 😭 Saya sebelum minum air gula 5.1, selepas minum air gula 4.8 .

6 Balas

pelik pula kiraaan gdm sis. 4.0 plus normally kiraan pagi2 lepas kita puasa dri kol 10 mlm. gdm sy lgi tinggal sis 8.2. sy tetap gdm on diet sebb tkde sejarah kencing manis dlm kelurga. 5.1 normal la tu

sy 6.8 tp xdak pula kk col..dah 2x minum air gula..misi kta msih paras norml jgn lbh pda 7 je..tnya doktr pn kta ok je klu lps minum tu xdak kk col mkna nya ok lh..takut juga klu sangkut gdm dah lh hb low ni

2y ago

kannn betul . takut sangat kalau ada gdm . saya pun tgh pening dengan kk sini . saya selepas minum air gula 4.8, sebelum minum 5.1 tapi dah kata saya kena gdm 😩

Ikut tmpt juga, mungkin KK tmpt puan rasa dh borderline sgt (nk dkt 5.3) jd kata GDM terus. Tp cuma on diet control kan?

2y ago

tengok tempat juga sis ,, saya buka buku pink kat PD ,,alahan balik Melaka ,kat Melaka 4.8 , 5.1 okee,, saya kandungan 6 bulan balik PD misi tgok buku terus misi marah kata saya sangkut kencing manis terus jumpa pakar n ambik ubat kencing manis,,

kk sini pon sama sis ..sy pon jumaat lepas kk call ckp gdm sbb fasting blood 5.1...kena under 5.1 doc inform

kk tmpt awk tu x btol la tu..tp pelik lps mnum gula plak jd rendah😁

Ikut panduan buku pink bawah 5.1..maknanya 5 normal.. 5.1 dah gdm